WELL BUILDING STANDARD

DE GEZONDE WERKOMGEVING

Wat is de Well Building Standard?

De WELL Building Standard is ontwikkeld door het WELL Building Institute in de VS. en is de eerste standaard die zich volledig richt op het meten van kwaliteit gericht op de gezondheid en het welzijn van mensen in de gebouwen. WELL onderscheid 100 prestatiemetingen, ontwerp strategieën en beleidsmaatregelen die geïmplementeerd kunnen worden. Deze zijn onderverdeeld in 7 elementen: Lucht, Water, Voeding, Licht, Beweging, Comfort en Psyche.

Een WELL certificering kan worden toegepast op 3 type projecten

  • New and Existing Buildings (nieuw en bestaande gebouwen)
  • New and Exisiting Interiors (nieuw en bestaande interieurs)
  • Core & Shell (casco gebouw)

Uw gebouw kan een drietal WELL-niveau’s behalen: zilver, goud of platina. De methodiek is ook zeer goed inzetbaar als kapstok voor een duurzaamheidsambitie gericht op het welzijn van uw medewerker.

 

Wat doet de WELL AP?

Als WELL AP begeleiden en adviseren wij u over de stappen op weg naar WELL. Of u nu kiest voor een quickscan of het totale traject. Wij staan u graag bij in het proces van precertificatie (optioneel) naar registratie, bewijsverzameling, verificatiemeting, certificatie en eventueel re-certificatie. Wereldwijd zijn er zo'n 6.000 WELL AP's waarvan wij er 1  zijn. 

 

Onze motivatie?

In onze ontwerpen houden wij ons altijd bezig met het leef- en werkgeluk van mensen. Een gezonde omgeving draagt bij aan het geluk en de productiviteit van mensen en daarom zijn wij ons hier verder in gaan verdiepen. De omgeving waarin iemand zich bevindt heeft een enorme invloed op de gemoedstoestand, betrokkenheid en prestaties die iemand levert. Sinds de Covid-19 en met name de periode die hierna gaat komen is dit nog meer aan de orde en kunnen wij als ontwerpers niet alleen esthetisch maar ook aantoonbaar betere ontwerpen maken door deze te toetsen.

 

Laten we samen aan een gezonde toekomst bouwen. Wij zijn er klaar voor!